Recenzija: Clinique Anti-Blemish Solutions Liquid Makeup vs Clinique Anti-Blemish Solutions BB Cream

Hej, dobro mi došli! Danas ću pričati o borbi dva jako zanimljiva proizvoda, jedno je puder za lice, a drugo BB krema iz iste linije Clinique proizvoda. Pa krenimo.

Pričala sam već o svom licu, koje ima poprilično masnu T-zonu i jako osjetljivu bradu i obraze, što znači da meni treba puder za lice koji dobro prekriva, ali isto vrijeme mi neće začepiti pore i prouzrokovati nove probleme. Često mijenjam pudere u svojoj svakodnevnoj rutini, ne jer sam u potrazi sa savršenim puderom, već to kod mene više izgleda “hmm, danas se osjećam kao da bih mogla nositi Clinique BB kremu i jednostavno je nanesem”. Više nesvjesno, nego namjerno moj izbor u posljednjih nekoliko dana se sveo na dva Clinique pudera (iako je jedno BB krema) pa sam odlučila s vama podijeliti svoje mišljenje o njima.

slika3

Do ovog pudera nisam baš imala neko pretjerano iskustvo s Clinique proizvodima, ali spletom zanimljivih okolnosti sam ga probala i ljubav se desila. Clinque Anti-Blemish Solutions Liquid Makeup puder zaista ima divnu pokrivnu moć, sve one sitne nepravilnosti na licu nestanu, a osjećaj na koži je fenomenalan, nemate uopće onaj osjećaj tegobe i zategnutosti na licu, već više zaboravite na njega čim ga stavite. Uopće vam ne iritira kožu, do sada se nijednom nije pokazao kao lošim, a ono što se meni najviše sviđa jeste činjenica da se savršeno uklopi sa mojim licem i ako samo njega stavim imam dojam kao da uopće nemam puder na licu. Naravno, njegovi sastojci pozitivno utječu na kožu i sprječavaju dalje izbijanje dosadnih bubuljica i ostalih nepravilnosti na licu, što je svakako ogroman plus za sve nas koji imamo problema s tim.

slika2

Sada se sigurno pitate koja je poenta kupovanja BB kreme iz iste linije ako sam savršeno zadovoljna s puderom. Odlično pitanje, iskreno, nemam baš neki odgovor na prvu. Kupovina ove BB kreme je posljedica slučajnog prolaska pored Inome i divne prodavačice koja me našminkala ovim puderom i znate onaj osjećaj kad se pogledate u ogledalo i sami sebi kažete “wow”, e pa to sam ja doživjela u Inomi. Uvijek sam bježala od BB krema, jer sam ja više tip djevojke koja želi da joj puder pokrije SVE, ali ljudi moji, ova krema je čudo. Pokrivna moć kreme se zaista može izjednačiti s puderom, bez ikakvog pretjerivanja, a plus ima zaštitni faktor od 40. Jako lagano se blenda na licu i nevjerovatno je lagana, baš prava krema. Kada je tek stavite ona je jako mat na vašem licu, ali naravno tokom dana prirodni sjaj vaše kože dođe do izražaja, ali čak i on poprilično lijepo izlgeda na licu. Ne treba vam puno proizvoda jer je nevjerovatno tečna, pa se nemojte zeznuti i staviti ogromnu količinu prvi put. I za kraj, anti-alergijska je što mene spašava mnogih muka.

slika4

Ovdje ih možete vidjeti na mojoj ruci jedan uz drugi, gornji swatch je BB krema i jasno vidite kako je tečna i više joj treba da se sasuši što meni savršeno odgovara, a ispod se nalazi puder iz iste linije i on je već nakon nekoliko minuta osušen i u potpunosti je mat. Oba pudera malo oksidiraju, pa ako ste na granici, radije uzmite nijansu svijetlije nego inače da ne biste bili narandžasti nakon sat vremena.

Pobjednik? Bez ikakve dileme BB krema, kupila me svojom laganom teksturom i zaštitnim faktorom od 40. Pokrivna moć im je tu negdje, tako da puder ne donosi nikakvu značajniju prednost u odnosu na kremu.

Gdje kupiti? Oba pudera se mogu kupiti u Inoma parfimerijama u Sarajevu i koštaju sitnih 80ak KM. Ukoliko možete vani kupiti pudere, go for it, uštedjet ćete finu količinu novca.

P.S. ja sam poprilčno svijetla i moja nijansa pudera je 03, a kreme light medium. Nadam se da će vam to pomoći.

Do sljedećeg pisanja čujemo se (profesore čujemo li seeee),
Dalila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s