Recenzija: L’Oréal Paris X Balmain Color Riche ruž za usne

O hello there! Danas vam donosim recenziju jednog od najiščekivanijih makeup noviteta koji su izašli ove godine, a u pitanju je ni manje ni više nego prva L’Oréal i Balmain kolekcija ruževa za usne. Krenimo s ovom pričom o ljubavi na prvi pogled…

Ja iskreno smatram da je Olivier Rousteing genije! Ukoliko ne znate ko je Olivier, on je kreativni direktor Balmaina i na toj poziciji je od 2011. godine. Samo ću reći da je tada imao 25 godina. 25. Od 2012. – 2015. godine prihodi Balmaina su narasli od 15 – 20% i sve zahvaljujući genijalnosti Oliviera. Svakako, njegov umjetnički izričaj, kao i specifični komadi odjeće u koje smo svi zaljubljeni su jedan od razloga velikog uspjeha koji je Balmain doživio otkako je Olivier došao na čelo kreativnog odjela francuske modne kuće. Ali, ono što je Oliviera izdvojilo iz mase su saradnje sa svakom većom zvijezdom od Kim Kardashian, Kelly Rowland, Jennifer Lopez, Rihanna, Beyoncé, Justin Bieber, Nicki Minaj, Chris Brown do Victoria’s Secret modela. Impresivno. Znam. 🙂

Nakon što nas je sviju okupirao svojom modnom genijalnošću smjeli Olivier se bacio i u makeup vode, te je zajedno s francuskom kućom L’Oréal lansirao liniju ruževa za usne.

Screen Shot 2017-10-15 at 21.13.30

Badass! Ja sam se uspjela dokopati ove srednje savršene crvene nijanse ruža. Odnedavno se ponovo pojavila ogromna ljubav između mene i crvenih ruževa, jer sam nažalost, ograničena svojom ograničenošću zbog nošenja fiksnog aparatića za zube prestala nositi crvene ruževe određeni vremenski period. Aliiiii, ponovo se volimo! Tako da je izbor bio logičan, mada nijanse desno od crvenog ruža su za umrijeti (do narandžaste, jer još uvijek nisam toliko hrabra). Ima ovdje nekih upitnih stvari, počevši od ove plave i ove neke zelenakste nijanse, ali punog srca pronalazim opravdanje, jer ipak to je Olivier i njemu je sve oprošteno.

slika3

Pakovanje je ono da umrete koliko luksuzno izgleda. S druge strane, plastično je. I shvatam to, i evo ni zbog toga se ne ljutim, ali preko fotografije izgleda savršeno.

slika2

Nazivi ruževa su genijalni, ovaj moj crveni je Domination, te ću itekako da izdominiram život kad ga budem nosila. Ali, pogledajte još jednom koliko je sexy pakiranje. Totalno odiše Balmain fazonom, a ponovo savršeno pristaje L’Oréalu.

slika1

I za kraj, swatch. Mislim, divno, zar ne? Tekstura je kremasta, tako lijepo klizi i ne trebate je sad divljački nanositi da pigment ostane. Poprilično dugo ostaje na usnama, osim ako se ne odlučite za jedan doner u Pirpi, onda baš i neće dugo biti na vašim usnama, što ponovo nije do Oliviera i L’Oréala, već do nas. 🙂 Finish je semi-mat do mat, iznimno je lagan na usnama i što je najbitnije ne isušuje ih!

Cijena? Sića! 😀 Ja sam svoj nabavila u Njemačkoj u DM-u i nadamo se da ćemo ih dočekati i kod nas, a platila sam ga sitnih 12 eurića. Realni budimo, okej je cijena.

sllike 8

Kupiti? Hell yeah.

Čujemo se,
Dalila

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s