Recenzija: Yves Saint Laurent All Hours Foundation

Pozdravi dragi moji ljudi, dugo se nismo čuli, međutim to ne znači da ja nisam probavala neke nove stvari. Među njima se svakako nalazi i Yves Saint Laurent All Hours Foundation, jedan od najiščekivanijih pudera koji su izašli na tržište ove godine. A veliko pitanje je svakako da li je opravdao očekivanja ili ne? Read along…Znate ono kad vidite nešto i odmah u vama se pojavi onaj osjećaj koji govori “kupi, kupi, kupi”, eh upravo se to meni desilo s ovim puderom. Opsesija je počela totalno nevino, znala sam da će izaći i zaista me zanimalo kakvim će se pokazati i šta će ostale blogerice reći za njegovu dugotrajnost i pokrivanje. Njihove recenzije su bile zaista fantastične, znate ono gledate i ne vjerujete da postoji nešto tako dobro. I zaputim se ja jednog predivnog dana do Plaze (tu sam ga kupila, a i Inoma ga ima) i kupim ga. Prvo sam imala onaj preslatki crush i samo sam ga gledala dok nisam došla kući i konačno ga istestirala na licu. Eh sada…

unnamed3

Prvi put sam ga stavila u petak navečer kad sam izlazila vani. Dok sam ga nanosila prvi put na lice sam se toliko iznervirala jer ga nisam mogla lijepo nanijeti blenderom, a četkica je stvar činila još nepodnošljivijom. Četkica koju sam koristila bila je Yves Saint Laurent Foundation Brush i prikazana je gore na slici. Na kraju sam toliko pudera stavila da mi nije dobro bilo, ali uspjela sam to nekako izvući na nešto što iole izgleda lijepo. Setirala sam se i otišla vani. Fast forward šest sati, ja dolazim kući i gledam se u ogledalo, kad sam vidjela kolike su mi pore i kako užano cakey sve to izgleda automatski sam ga skinula, skrivila sve na zadimljene prostorije sarajevskih klubova i legla spavati.

Sutradan sam mu dala sljedeću šansu, krenula sam na kafu preko dana i ovaj put sam malo pametnije odradila nanošenje pudera pa sam eliminirala četkicu i samo koristila blender. Naravno, odmah se pojavio sljedeći problem – pore na nosu su toliko izražene bile da sam morala nanijeti korektor preko nosa da doslovno popunim pore i da na nešto normalno ličim. Kroz jedno dva-tri sata ja sam se toliko usijala ljudi moji da sam doslovno sjedila i osjetila kako mi je nos i čelo užasno masno da sam samo otišla do toaleta da onako maramicom pokupim višak sa svoje T zone.

Tu večer sam ga kombinirala sa Shiseido Synchro Skin Lasting Liquid Foundation (o kojem ću pisati) i situacija je bila mnogo mnogoooo bolja. Narednih nekoliko dana sam ga pokušala kombinirati s različitim puderima kako bih pronašla neku optimalnu kombinaciju koja nakon dva sata neće očajno izgledati na mom licu kao sam maraton trčala, a ne sjedila i pričala s ljudima. Do sada, najbolje se pokazao s navedenim Shiseido  puderom i tad se zadrži nekih 4-5 sati na licu bez da me strah pogledati se u ogledalo.

unnamed2

U svakom slučaju, moje razočaranje je bilo poprilično veliko, iskreno… Naravno, nastavit ću ga koristiti jer mi je doslovno žao nekih cca 100 KM koje sam dala za njega, ali mislim da će se njegovo korištenje svesti na neke stvari i događaje koji će maksimalno trajati dva do tri sata. Da se razumijemo, vi njega kad tek stavite na lice on zaista lijepo izgleda i stvarno imate osjećaj kao da ćete ga voljeti najviše na svijetu, međutim ako imate kombinovanu (kao ja) ili masnu kožu doslovno ćete proklinjati kompletan Pariz jer će nakon maksimalno tri sata (sa setiranjem) to jako loše izgledati.

Njegova tekstura je jako tečna i zaista nije težak na licu, a odlično prekriva. Nije full mat, ali ima neki semi mat finish koji sa setiranjem lagano može doći do full mat izgleda. Pakovanje je čisti luksuz, vi njega kad gledate to je najljepša bočica pudera koju ćete ikad u životu vidjeti, a zanimljiva stvar je da ga dođe 25 ml (u puderima inače dolazi 30 ml) što im također jako teško mogu oprostiti. Što se tiče nijansi, njih ima zaista jako puno, kod nas je dostupno nekih desetak i vjerujem da ćete moći pronaći nešto što vama odgovara ako se odlučite na kupovinu.

Moj iskreni savjet je da preskočite ovog ljepotana, osim ako nemate suhu kožu pa možda vama bude odličan (u to zaista ne mogu da ulazim).

Gdje nabaviti? Inoma i Plaza parfimerije u Sarajevu/Bosni i Hercegovini

Cijena? Nekih 100 KM

Kupiti ili ne? Zaista ne i duša me boli što je tako…

2 thoughts on “Recenzija: Yves Saint Laurent All Hours Foundation

    1. Dobra ideja da stavim i swatch, mislim on na licu kad ga tek staviš ne izgleda tako loše. Ono što su mi pore došle do izražaja prije bih tu sebe krivila nego puder, ali stavim ja ispod hidratantnu kremu i primer obavezno. Sve sam svoje primere koristila s njim čisto da se uvjerim da li postoji neka magična kombinacija, probala sam i The Ordinary primer, Inglotov, Urban Decay i Chanel – ista stvar sa svakim 😦

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s