Recenzija: MAC proizvodi iz moje kolekcije

Welcome back! Welcome back! Eh, ponukana nedavnim (decembar 2017. godine) otvaranjem prve MAC prodavnice u Bosni i Hercegovini odlučila sam da vam napišem brzinsku recenziju MAC proizvoda iz moje kolekcije. Ruževe ću u drugom postu posebno recenzirati, jer ih ima previše i onda bi ovo izgubilo smisao, a i realno ko bi čitao sve to odjednom? Pa, krenimo…

69634C6C-DFC8-4D1C-B6D3-CAF245AAD5E8

Mislim da je prvi korak da ih sve redom spomenem, pa krenimo:

  • MISCHIEF MINX PALETTE
  • LIQUIDLAST LINER
  • BLOT POWDER/PRESSED
  • MINERALIZE SKINFISH IN SOFT & GENTLE
  • BEAUTY POWDER IN BEAMING BLUSH
  • STUDIO FIX FLUID SPF 15
  • PREP + PRIME NATURAL RADIANCE BASE LUMIREE
  • PREP + PRIME FIX +
  • I kao pravi amater zaboravila sam dodati Pro Longwear korektore, ali i njih ću spomenuti svakako

5CAE7357-0F08-4CC9-8CAF-3047D9F8B540Idemo početi sa zabavnim dijelom. Fix+ je čudo, ogromno svjetsko. Iskreno, ja ga stavljam u svim fazama svog šminkanja: kao bazu, koristim ga da pokvasim beauty blender i OMG savršeno onda se sve nanosi, nakon šminkanja, tokom dana da osvježim šminku, da pojačam intenzitet sjena, pigmenata i highlightera. U svakom slučaju, ovaj prizvod ima toliko namjena da to nije realno i mislim da ako ga kupite, sigurno vam neće stajati neiskorišten. Meni je najdraže da ga koristim kad završim sa šminkanjem i jednostavno kako ga nanesem imam osjećaj da mi je makup look tek tada finalan. Pored toga, obožavam da ga koristim s highlighterom tako što naprskam četkicu i onda tom vlažnom/mokrom četkicom nanosim higlight – pigmentacija haos i ludilo.

Natural Radience baza, odnosno podloga je dobra varijanta i ne mogu se požaliti na nju ni sekunde. Lijepo mi se upije u kožu i puder zaista odlično “legne” na njoj. Sad što se tiče dugotrajnosti pudera, iskreno nisam primjetila neku ogromnu razliku, ali ja to i ne očekujem od podloga za puder. Meni je glavna uloga podloge da mi omogući dobro nanošenje pudera bez nekih blotches i patches, što ona i ispunjava. Tako da, it’s good, ali ništa spektakularno bez čega ne možete živjeti.

Studio Fix Fluid je moj najdraži MAC puder i to iz nekoliko razloga, a glavna dva su svakako njegova dugotrajnost i pokrivna moć. Na licu ne izgleda nimalo cakey, što prezirem kod full coverage pudera. Poprilično je tečan i baš se fino blenda (beauty blender please). MAC ima milion nijansi pudera i moj iskreni savjet je da tražite da vam u prodavnici odaberu odgovarajuću nijansu za vaš puder i iskoristite priliku da vas fino našminkaju 🙂

Lip Scrub mi je super otkriće ove godine i to sve zahvaljujući Zorani koja ga je nahvalila u svom jednom videu. Prije sam koristila Lush scrubove i oni su mi super bili, ali ovaj mi je drag jer pored toga što je scrub za usne i to dobar, ima neka ulja u sebi tako da vam u isto vrijeme njeguje usne što je “a must” u ovim prehladnim danima. A i lijepo miriše, ja sam uzela ovaj što miriše na narandžu, a drugi favorit mi je onaj od vanilije i baš je neutralan ako ne volite jake mirise.

04B1BF51-83A6-41F2-B397-19419AA9EC0APro Longwear puder mi je dobar, ništa spektakularno i ono zbog čega mi nije favorit je taj nedostatak dugotrajnosti koji mi je primjetniji kod Studio Fixa. Možda je to do moje kože, ali jednostavno on i ja nismo kliknuli. Imam više od pola bočice i koristim ga kad idem u granap (no lies).

Soft & Gentle – moja prva MAC ljubav (ovaj istrošeni na slici) Ovo je bio moj prvi highlighter koji sam trošila životom i evo ga, ostalo ga je toliko malo da ga sad samo u rijetkim prilikama koristim (a i našla sam druge favorite). Ima predivan sjaj i nije upadljiv, a najdraži trenutak mi je ubedljivo bio kada mi je cura prišla i rekla da je oduševljena mojim higlighterom, a ja nosila njega. I eto, stvarno ima moje najiskrenije preporuke ako ne volite dramatični sjaj i preveliku upadljivost jer on je broj jedan u toj kategoriji. Bez sumnje.

S druge strane, Beaming Blush je cirkus higlight. On u kombinaciji s Fix +  je savršen. Njega najčešće koristim u noćnim izlascima i ima ono savršeno presijavanje na roze i predivan je. Nisam se baš proslavila u korištenju njega, ali za to krivim nedostatak mojih noćnih izlazaka, a ne njega! Časna riječ.

Mac eyeliner je NAJBOLJI eyeliner/tuš na svijetu. Ako imate problema s tušem koji vam se mrlja, brlja ili jednostavno niste zadovoljni pigmentom ostalih – ovaj morate probati. Njega je nemoguće skinuti bez dobrog ulja za čiščenje lica i toliko je crn da to nije realno. Jednom sam ga testirala i pod tušem i ljudi moji, on se doslovno nije pomakao. SAVRŠEN! Odgovorno to tvrdim, a imam u svojoj kolekciji tuševe i od Urban Decaya, Estee Lauder i YSL-a i ništa nije ni blzu njega.

Blot Powder je moj broj jedan puder za setiranje i sjećam se da ga je MakeUp Arena nekad hvalila prije milion godina i tad sam ga kupila i otad naša ljubav traje. Uh, savršeno pokupi sav sjaj s lica i najbolja stvar je što ga možete obnavljati tokom dana tako da se njegova kupovina isplati najviše na svijetu. Odlično, odlično!

AB3CB098-5E72-4F3C-B79E-96AC8B92BEBFEvo swatcheva! Ovaj prvi puder je Pro Longwear, a drugi je Studio Fix. Primjetna je razlika u nijansama i ne pitajte me o tome, malo sam fulila svoj podton kod Pro Longweara – mlada i naivna, ali sve se to da popraviti s bronzerom i setiranjem. Vjerujte mi. Nakon pudera slijedi Soft & Gentle i vidite koliko je divan na koži i kako nije napadan ni sekunde, Beaming Blush s druge strane vrišti ŠLJOKICE. A tuš – jesam vam rekla da je CRN CRN – ludilo od pigmentacije.

765789D4-6E7D-460F-B768-908F806C13EA

Za kraj, paleta. Nisam nikada prije koristila MAC palete i nedavno sam ušla u našu sarajevsku radnju i zahvaljujući swatchu narandžaste (ova prva lijevo) sam je i kupila. Pigmentacija je divna i ne trusi se ni sekunde. Ovo vam je ona dnevna paleta koju možete koristiti svaki dan i bez ikakvih problema se sjene na kapcima drže preko 12 sati. Ja koristim Urban Decay bazu za oči, ali ako nemate problema s masnim kapcima mislim da će i bez baze dugotrajnost biti on point. Ova tamna nijansa (druga s desne strane) je toliko pigmentovana da kad sam je prvi put koristila nisam očekivala ovoliku pigmentiranost pa sam imala crnu fleku u uglovima očiju i morala sam je fino blendati dok nisam bila prihvatljivog izgleda, a moj natural makeup je odjednom postao smokey eyes. Ove šljokičaste su divne, a nijansu broj jedan s desne strane možete koristiti kao bronzer ljeti jer ima šljokica i bit će divan na taman ten, a neće biti previše primjetan. Nije moja omiljena paleta na svijetu, ali je odličan izbor svima koji nemaju opciju naručivanja i kupovine online paleta brendova koji nisu dostupni kod nas.

MUST HAVE PROIZVODI: Fix +, Studio Fix, Liquid last liner i Soft & Gentle. Promijenit će vam način šminkanja i kompletan izgled. I promise.

Čujemo se,

Dalila

Advertisements

Author: dalila.xo

lifestylecocktails.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s